foto van een zakmes
© Crime-Nieuws.nl

15 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodsteken studente in Utrecht

De rechtbank in Utrecht heeft vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd voor de moord op studente Laura Korsman.

Volgens de rechtbank vermoordde de 32-jarige Zamir M. zijn ex-vriending op 11 juli 2018 in haar woning aan de Bosboomstraat in Utrecht. De relatie was enkele weken eerder verbroken door het slachtoffer. M. zou haar intensief hebben gestalkt voor hij haar om het leven bracht.

De vrouw is met tientallen messteken om het leven gebracht. In de woning is het mes in twee delen gevonden. Dit mes was afkomstig uit de woning van de man. Ook is in de woning van het slachtoffer een deel van een bebloede latexhandschoen aangetroffen. De man heeft bekend dat hij die ochtend in de slaapkamer van het slachtoffer was, maar hij zegt dat hij niet van plan was haar te doden.

Naar eigen zeggen zou hij hij na een worsteling met Laura Korsman zich hebben moeten verweren waarna zij zichzelf per ongeluk zou hebben neergestoken. De rechtbank gelooft niet dat hij uit noodweer heeft gehandeld. De man had het mes naar de woning meegenomen en had de latex handschoenen aan tijdens het steekincident. Dit duidt er volgens de rechtbank op dat de man van plan was de vrouw te vermoorden.

Uit onderzoek van deskundigen blijkt dat de man kampt met diverse stoornissen, waaronder een antisociale en narcistische persoonlijkheidsstoornis. Om die reden kunnen de feiten de man in verminderde mate worden toegerekend. Aldus de rechtbank op basis van onderzoek door deskundigen.