In Noord-Holland heeft de politie elf personen aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen. De verdachten waren volgens justitie van plan om vanuit Venezuela grote partijen cocaïne te importeren.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat een vissersgezin uit Wieringen een sleutelrol speelde in deze zaak. Volgens het OM zouden de eigenaren het bedrijf gebruiken als dekmantel en nautische kennis leveren.

De groep had eind 2012 een zeilschip in Denemarken gekocht om de geplande transporten vanuit Venezuela naar Nederland te vervoeren. Voor de Nederlandse kust zouden de drugs op kleinere schepen worden overgeladen en zodoende worden binnengehaald.

De politie heeft vandaag in Wieringen de drie eigenaren van het vissersbedrijf aangehouden. Het gaat om een 61-jarige man en zijn twee zonen van 39 en 37 jaar. In dezelfde gemeente werd een 39-jarige verdachte aangehouden die vanaf de wal belangrijke hand- en spandiensten verrichtte voor de vissersfamilie. Zijn vriendin is eveneens aangehouden.

In Almere en Velsen zijn twee verdachten van respectievelijk 53 en 44 jaar aangehouden die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de aanschaf van het zeilschip waarmee de cocaïne van Venezuela naar Nederland zou worden gebracht. Andere aanhoudingen vonden plaats in Den Helder, IJmuiden en Almere.

Bij de arrestaties is beslag gelegd op ruim 2 ton cash en twee vuurwapens. Daarnaast zijn enkele dure voertuigen en twee vissersboten meegenomen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl