Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Viswinkel in Rotterdam meerdere keren doelwit van aanslag met explosief

De rust van omwonenden aan de Wolphaertsbocht in Charlois werd dit weekend meerdere keren verstoord door een explosie bij viswinkel Fish Corner.

Dit schokkende incident markeerde de derde en vierde explosie op de Wolphaertsbocht binnen een tijdsbestek van een maand. In juli waren café ’t Halve Uurtje en een portiek ook al doelwit.

Met een oorverdovende knal deed zich vrijdagavond laat een explosie voor bij viswinkel Fish Corner. De gevel liep aanzienlijke schade op en ramen werden verbrijzeld. Gelukkig raakte er geen personen gewond bij deze explosie, maar de materiële schade is aanzienlijk.

De autoriteiten hebben onmiddellijk gereageerd. De politie zette vrijdagavond een groot gebied af en riep de hulp in van een Explosieven Verkenner. Het veiligstellen van bewijs en onderzoeken van de oorzaak hebben prioriteit gekregen. De politie is dringend op zoek naar getuigen en camerabeelden uit de omgeving om zo het mysterie rondom deze reeks explosies te ontrafelen.

Op zaterdagavond was het bij dezelfde zaak opnieuw raak. Rond 23.15 uur kwamen meldingen binnen bij de hulpdiensten van een explosie. Er bleek opnieuw een aanslag te zijn gepleegd op het pand van de viswinkel.

De explosies hebben de gemeenschap verontrust en ongerust gemaakt. De lokale autoriteiten zetten zich in om de veiligheid en de gemoedsrust van de inwoners te waarborgen. De opeenvolgende incidenten hebben de ernst van de situatie benadrukt en onderstrepen de noodzaak van een grondig onderzoek om daders ter verantwoording te roepen.