Vlogger Enzo Knol krijgt kritiek van Veilig Verkeer Nederland en politievakbond ACP na bekeuring vriendin

De YouTuber Enzo Knol werd recent aan de kant gezet met zijn vriendin en heeft daar een vlog over gemaakt.

YouTube-vlogger Enzo Knol heeft zich de woede van Veilig Verkeer Nederland en politievakbond ACP op de hals gehaald. In een recente vlog laat hij zien hoe zijn vriendin Myron Koops bekeurd wordt voor te hard rijden in hun Porsche. Knol uit kritiek op de agent die hen aanhoudt en vindt het niet erg dat ze te hard hebben gereden, omdat er volgens hem toch niemand op de weg was.

Veilig Verkeer Nederland en de politievakbond ACP vinden dat Knol zich bewust moet zijn van zijn maatschappelijke rol en dat hij met zijn vlog de boodschap uitdraagt dat te hard rijden geen probleem is. “Als je zo hard rijdt, dan kan je de levens van andere mensen in gevaar brengen. Enzo denkt dat hij boven de wet staat”, aldus een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland.

De organisaties roepen Knol op om zich aan te sluiten bij een initiatief voor influencers en BN’ers om verantwoord rijgedrag te promoten. Ook de politievakbond ACP roept Knol op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en dit rijgedrag niet normaal te maken voor zijn jonge volgers.