Vluchtauto schutters liquidatie Omar ‘Centjes’ dag eerder gestolen in Zuidoost

De vluchtauto die gebruikt is bij de liquidatie van Omar E. alias ‘Centjes’ blijkt een dag eerder te zijn gestolen.

In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 2020 is de 29-jarige ‘Omar Sousie’ op de hoek van de Panamalaan met de Borneolaan zwaargewond op straat aangetroffen. Het slachtoffer bleek te zijn neergeschoten en overleed kort na de schietpartij. De man is een bekende van de politie in verband met verschillende strafbare feiten. De recherche heeft een groot onderzoek ingesteld en een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak gezet.

Uit het onderzoek blijkt dat nabij de kruising van de Panamalaan en de Borneolaan een nog onduidelijk aantal personen bij het slachtoffer heeft gestaan en is weggelopen. Mogelijk zijn zij op een scooter verder gevlucht. Kort na de liquidatie werd op de Frans de Wollantstraat een brandende BMW met Duits kenteken aangetroffen. De politie heeft het gebied afgezet en een sporenonderzoek verricht.

De uitgebrande BMW blijkt de avond voor de liquidatie, dus op zaterdagavond 2 mei 2020, te zijn gestolen in Amsterdam Zuidoost. De recherche roept mensen op die hier meer over weten of over de moord op Omar E. alias ‘Centjes’ zich te melden. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang. Er zijn geen aanhoudingen verricht.