ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Neef Mocro Maffia kopstuk Ridouan T. in cel aangehouden voor poging tot moord

De neef van Ridouan T. die vastzit voor betrokkenheid bij de liquidatie van advocaat Derk Wiersum, is in zijn cel aangehouden voor een poging tot moord in Utrecht.

Anouar T. zit al enige tijd vast in verband met het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. De advocaat stond Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. bij in zijn zaak tegen Ridouan T. en andere betrokkenen in het Marengo-proces. De betrokkenheid van T. zou volgens justitie onder meer blijken uit afgetapte gesprekken.

Nu zou er een nieuwe aanklacht bij zijn gekomen want T. wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een zware mishandeling cq. poging tot doodslag. Op 30 oktober werd een 28-jarige man uit het niets door drie mannen in elkaar geslagen met een sloophamer aan de rand van het centrum van Utrecht. Het slachtoffer werd aangetroffen in een plas bloed en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Na de mishandeling zijn drie mannen gevlucht in een busje.

Volgens de politie zijn naast T. nog twee andere verdachten, eveneens afkomstig uit Utrecht, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zware mishandeling. Het drietal wordt daarnaast verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Wat de aanleiding was voor de zware mishandeling wordt onderzocht.