Vluchtende verdachte bewerkt met stroomstootwapen na poging in brand steken politiebusje

Een verdachte is bewerkt met een stroomstootwapen door de politie na een poging tot het in brand steken van een politiebusje.

Maandagavond heeft zich een incident voorgedaan bij het politiebureau aan de Poststraat in Tilburg, waarbij een politieauto beschadigd raakte. De verdachte, een 33-jarige man uit Tilburg, heeft geprobeerd het voertuig in brand te steken.

Rond 18.40 uur sloeg de verdachte een ruit van een geparkeerde politieauto in. Een oplettende automobilist zag dit gebeuren en waarschuwde een nabijgelegen agent over de inbraak. De agent reageerde onmiddellijk, rende naar de verdachte die probeerde te ontsnappen. Na enkele meters staakte de verdachte zijn vluchtpoging en werd door de agent aangehouden met gebruik van een stroomstootwapen.

Binnenin de politieauto trof een agent een fles aan, vermoedelijk gevuld met benzine, en een aansteker. Er wordt vermoed dat de intentie van de verdachte was om het voertuig in brand te steken.

De betrokken dienstauto zal moeten worden gereinigd en gerepareerd, waardoor deze tijdelijk niet beschikbaar is voor inzet.