Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Voormalig directeur stichting Kanjer Wens verdacht van ontucht met minderjarige jongens

De voormalig directeur van stichting Kanjer Wens wordt verdacht van ontucht met meerdere minderjarige jongens.

Het onderzoek werd gestart na twee afzonderlijke aangiftes bij de politie. De ontucht zou plaats gevonden hebben in januari 2020 tijdens het werk van de 54-jarige man voor de stichting Kanjer Wens uit Almere die zich richt op het vervullen van wensen van kinderen. Dit heeft het Openbaar Ministerie vandaag bevestigd aan Omroep Flevoland naar aanleiding van eerdere vragen.

De zedenrecherche doet momenteel nog onderzoek naar de zaak. Tijdens het onderzoek zijn aanwijzingen naar voren gekomen inzake mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij een zedendelict dat langere tijd terug heeft plaatsgevonden en waarbij een derde minderjarige jongen betrokken zou zijn. In die periode was de verdachte niet werkzaam voor de stichting. De definitieve tenlastelegging zal opgesteld worden na afronding van het onderzoek van het OM.

De verdachte werd vorig jaar juni aangehouden door de politie. Op 24 juni 2021 is de voorlopige hechtenis door de rechtbank geschorst. Daarbij is onder meer de voorwaarde gesteld dat hij geen werkzaamheden met kinderen mag verrichten. Op 9 februari heeft het Openbaar Ministerie de rechtbank verzocht de schorsing op te heffen vanwege het overtreden van de voorwaarden. Dit opheffingsverzoek is afgewezen.