© Pexels

Voormalig FC Barcelona voetballer Dani Alves blijft vastzitten vanwege vluchtrisico

De voormalig FC Barcelona Dani Alves blijft vastzitten op verdenking van een zedendelict.

De voetballer verscheen voor de rechtbank in Spanje. Zijn advocaat verzocht de rechter om Alves vrij te laten na het betalen van een borgtocht. Dit is afgewezen. Als reden gaf de rechtbank mogelijke vluchtrisico. De Braziliaan blijft dus voorlopig nog vastzitten.

Een vrouw zegt in een nachtclub in Barcelona op 30 december 2022 door Alves te zijn verkracht. Het incident zou volgens het 23-jarige slachtoffer hebben plaatsgevonden op de toiletten. De voetballer ontkende alles en zei graag te dansen maar nooit in iemands aura te komen.

Het feit dat Alves in voorarrest zit en niet zijn strafzaak in vrijheid mag afwachten zegt veel over de verdenkingen. Volgens El Periódico is op beelden te zien dat de voetballer en de vrouw rond de 15 minuten samen in de toiletten waren. Het slachtoffer zegt in haar verklaring dat Alves haar dwong om bovenop hem te gaan zitten. Vervolgens gooide hij haar op de grond en dwong haar tot orale gemeenschap. Dat was nog niet alles want volgens de vrouw penetreerde hij haar daarna ook nog en kwam klaar. Na de verkrachting is ze naar het ziekenhuis gegaan waar onderzoek is gedaan naar dna-sporen.