Vrouw uit Polen claimt vermiste Britse meisje Madeleine McCann te zijn: ‘doe maar een dna test’

Een vrouw uit Polen claimt het jarenlang vermiste Britse meisje Madeleine McCann te zijn.

Julia Wendel heeft enige dagen terug een Instagram account aangemaakt met de naam @iammadeleinemccann. De vrouw zegt het vermiste Britse meisje te zijn. Wendel werd naar eigen zeggen zelfs al benaderd door de familie McCann voor een dna-test, al werd dat nog niet bevestigd door de familie zelf.

Sinds 2007 is het meisje spoorloos verdwenen. Ze was samen met haar ouders op vakantie in het Portugese Praia da Luz. Er zijn veel theorieën in de jaren de revue gepasseerd over wat er met het meisje zou zijn gebeurd. Dit is één van de nieuwste theorieën. Echt bewijs heeft Wendel niet maar wel wat vage verhalen. De Britse en Poolse politie zien geen aanleiding om onderzoek te doen naar de beweringen.

Justitie in Duitsland gaat er momenteel vanuit dat Christian Brückner het meisje heeft verkracht en vermoord. Dit is gebaseerd op bepaalde elementen in het onderzoek. De verdachte werd in oktober vorig jaar formeel aangeklaagd voor het misbruiken van vijf kinderen. Hij is echter niet aangeklaagd in de zaak McCann vanwege gebrek aan bewijs.