© Pexels

Voormalig president Trump meldt zich bij gevangenis voor arrestatie

Atlanta, Georgia – Voormalig president Trump zal zich aankomende donderdag melden bij de Fulton County-gevangenis in de staat Georgia om gearresteerd te worden, zoals hij heeft aangekondigd op zijn socialemediaplatform Truth Social. De exacte tijd van zijn melding is nog niet bekendgemaakt. “Kun je het geloven? Ik ga donderdag naar Atlanta, Georgia om gearresteerd te worden”, schreef hij.

De datum voor zijn arrestatie werd vastgesteld tijdens onderhandelingen met de officier van justitie van Fulton County, met inbegrip van details over de borgtocht. Deze borgsom is vastgesteld op 200.000 dollar (ongeveer 183.000 euro) en moet uiterlijk vrijdagmiddag in de gevangenis zijn betaald, zoals blijkt uit gerechtelijke documenten.

Naast de borgsom zijn er afspraken gemaakt dat Trump “geen stappen zal ondernemen om medeverdachten of getuigen in deze zaak te intimideren of de rechtsgang op enigerlei wijze te hinderen”. Deze overeenkomst omvat ook het vermijden van gedragingen op sociale media die anderen kunnen aanzetten tot intimidatie of bemoeienis met het rechtssysteem.

Op het moment dat Trump zich meldt bij de autoriteiten, zal het gebied rond de gevangenis in “harde lockdown” gaan, volgens lokale autoriteiten. Er zijn al bedreigingen geuit jegens medewerkers van de lokale politie van Fulton County vanwege deze zaak tegen Trump. Ook zouden juryleden bedreigd worden.

Trump en achttien medeverdachten, waaronder zijn advocaat Rudy Giuliani, de voormalige stafchef van het Witte Huis Mark Meadows en functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Republikeinse Partij in Georgia, worden vervolgd voor een vermeend crimineel complot om de uitslag van de presidentsverkiezingen te manipuleren. Op Truth Social noemde Trump de aanklacht “politiek gemotiveerd” om zijn herverkiezingscampagne te ondermijnen.

Zowel hij als zijn medeverdachten hebben tot vrijdagmiddag 12:00 uur lokale tijd om zich te melden bij de gevangenis. Trump blijft beweren dat hij de winnaar is van de verkiezingen van 2020 en dat er nooit bewijs is gevonden voor zijn tegenstander, Biden.