Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Voormalige advocaat Mocro Maffia kroongetuige ‘stopte vanwege bemoeienis Peter R. de Vries’

De voormalige advocaat van Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. heeft een interview gegeven en zegt te zijn gestopt door Peter R. de Vries.

Het Algemeen Dagblad heeft een exclusieve interview met de anonieme advocaat gepubliceerd. Daarin geeft de advocaat aan dat zijn voornaamste reden om te stoppen met het bijstaan van de kroongetuige de bemoeienis van Peter R. de Vries was. De advocaat geeft onder meer aan dat hij wel met De Vries zou willen praten maar dat Nabil B. aangaf dat de misdaadjournalist niet met de advocaat in zee zou willen gaan. Toen B. de advocaat later op de avond belde gaf hij aan niet verder met hem te willen werken. De advocaat zei op zijn beurt dat hij het ook niet zag zitten om met De Vries te werken.

Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan T. en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.