© Pexels / Pixabay

Voortvluchtige moordenaar loopt na elf weken op de vlucht tegen de lamp

In de VS is een voortvluchtige moordenaar na elf weken tegen de lamp gelopen.

Een veroordeelde moordenaar die 11 weken voortvluchtig was nadat een rechtbank in South Carolina zijn vervroegde vrijlating introk, is opgepakt terwijl hij zich schuilhield in New York City.

Jeroid Price, 43 jaar oud, werd door de politie in hechtenis genomen nadat ze een tip hadden gekregen dat hij verbleef in een appartement in de Bronx, zo meldde de wetshandhaving van South Carolina via de New York Post.

Naar het lijkt is hij zonder incident gearresteerd. “Ik wil niet zeggen dat het vreedzaam was, maar er was geen geweld nodig en hij is zonder enige gebeurtenis gearresteerd”, zei Alan Wilson, de procureur-generaal van South Carolina, via Live 5 News.

Price wordt teruggebracht naar South Carolina om zijn straf van 35 jaar uit te zitten. Maar hij heeft zeker de lange weg genomen, waarbij ambtenaren suggereren dat hij onderweg is gestopt in Atlanta, Charlotte en misschien zelfs New Mexico tijdens zijn vlucht. Er is onderzoek gaande naar waar hij allemaal is geweest en wie hem hierbij mogelijk heeft/hebben geholpen.