Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Profvoetballer Franse club aangeklaagd inzake zedendelict

Een profvoetballer wordt door de Franse autoriteiten beschuldigd van een zedendelict.

De openbaar aanklager in Frankrijk heeft een onderzoek geopend naar Wissam Ben Yedder, aanvaller van AS Monaco, die wordt beschuldigd van verkrachting. De aanklager in Nice heeft bevestigd dat er twee aanklachten zijn ingediend, afkomstig van twee slachtoffers gericht tegen twee personen. De identiteit van de tweede persoon die wordt beschuldigd, is nog onbekend.

Het incident zou afgelopen maandag hebben plaatsgevonden in Beausoleil, een stad ten noorden van Monaco. Volgens France Info zijn de beschuldigingen afkomstig van twee vrouwen, negentien en twintig jaar oud. Ze beweren dat ze zijn verkracht door Ben Yedder en zijn jongere broer na een avond uitgaan.

AS Monaco heeft gereageerd op de zaak en heeft laten weten op de hoogte te zijn. De club zal geen commentaar geven zolang het onderzoek loopt.

Wissam Ben Yedder, 32 jaar oud, speelt sinds 2019 voor AS Monaco. Hij heeft tot nu toe 98 doelpunten en 32 assists op zijn naam staan in 167 wedstrijden voor de Ligue 1-club. Hij is ook negentien keer opgeroepen voor het Franse nationale team en heeft eerder gespeeld bij Sevilla en Toulouse.