Vrachtwagen vol met chemisch afval van drugslab staande gehouden na achtervolging

In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 mei heeft de politie na een achtervolging twee mannen aangehouden die rondreden in een vrachtwagen met daarin vermoedelijk afval van een drugslab. Het gaat om twee mannen van 29 & 32 jaar oud beide uit Valkenswaard.

Rond 00.20 uur zagen agenten een vrachtwagen uit een bospad aan de Luikerweg komen en richting België rijden. Dat viel de agenten nogal op waarop ze besloten om het voertuig aan een grondige controle te onderwerpen. Ze gaven de vrachtwagen een stopteken waarna deze er gelijk vandoor ging. Er ontstond een lange achtervolging die uiteindelijk op de Abdijweg in Borkel en Schaft eindigde nadat verschillende politieauto’s een blokkade hadden opgeworpen.

Daarvoor negeerde de inzittenden van de vrachtwagen alle stoptekens en leken ze zeker niet van plan om te stoppen voor de politie. Tijdens de achtervolging constateerden de agenten dat er meerdere malen spullen uit de vrachtwagen werden gegooid, waaronder een zak met poeder. Bij doorzoeking van de vrachtwagen bleek al snel waarom de mannen niet zoveel zin hadden om te stoppen voor de politie. In de laadruimte van de vrachtwagen trof de politie een groot aantal tonnen met vermoedelijk afval van een drugslaboratorium aan. Tevens werden op het bospad waar de vrachtwagen voor het eerst werd gezien ook enkele vaten gevonden.

De twee verdachten zijn direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun precieze rol moet nog worden onderzocht. Verder doet de politie ook onderzoek naar de herkomst van het afval.

Bron: Politie