Vrienden nemen het voor elkaar op en worden ziekenhuis in geslagen bij caféruzie

In Rotterdam zijn twee mannen naar het ziekenhuis vervoerd in verband met een zware mishandeling na een caféruzie.

Bij de meldkamer kwam even na 1.00 uur melding binnen dat een man op het Mathenesserplein liep die onder het bloed zat. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en troffen de zwaargewonde man aan. Hij vertelde even daarvoor in een café aan de Vierambachtsstraat te zijn geweest. Toen hij voor een vriend opkwam, die in een ruzie met een andere groep mannen verzeild was geraakt, kreeg hij klappen. Het slachtoffer werd buiten het café door zes mannen aangevallen en in elkaar geslagen.

De politie stelde direct een onderzoek in en sprak met een getuige die de mishandeling had gezien. Volgens de getuige viel het slachtoffer na de mishandeling op de grond en liepen daarna vijf van zijn aanvallers weg. Een zesde man vond het nodig om het slachtoffer nog een aantal schoppen tegen zijn hoofd te geven voor hij vertrok en weer naar het betreffende café ging.

De politie is naar de horecagelegenheid gegaan en heeft de verdachte ter plekke aangehouden. Het gaat om een 45-jarige Rotterdammer. Op het politiebureau meldde zich op dat moment het slachtoffer voor wie de eerste man was opgekomen. Ook hij bleek zwaar te zijn mishandeld door de groep mannen en is net als zijn vriend overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar de vijf andere betrokkenen.