Beschonken bestuurder zwaar beschadigde auto haalt politie in met uitgeklapte airbag

De politie heeft afgelopen nacht een bestuurder aangehouden die was doorgereden na een ongeval. De man reed met een zwaar beschadigde auto in een vonkenregen en met een uitgeklapte airbag langs de politie.

Rond 4.30 uur kwam er melding binnen bij de meldkamer dat een auto op de Midden-Brabantweg tegen lantaarnpalen was gereden, maar vervolgens wegreed. De twee palen lagen omver in de berm en de weg lag bezaaid met brokstukken. Door deze brokstukken raakte ook een andere auto beschadigd.

Toen de politie richting Kaatsheuvel reed, kwam de zwaar beschadigde auto hen bij Tilburg voorbij rijden met een vonkenregen onder de auto vandaan en een uitgeklapte airbag uit het portier hangend. Hierop werd de automobilist aan de kant gezet.

Toen de agent de airbag opzij duwde, kwam de bestuurder tevoorschijn. De 37-jarige man uit Waalwijk werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Naast dat hij de plaats van het ongeval had verlaten, wordt hij verdacht van het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau weigerde hij de ademtest. Hierop werd direct zijn rijbewijs ingevorderd. De verdachte zit nog vast voor verder onderzoek.