Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vrijspraak voor dubbele moord op Albanese broers bij ripdeal

Een 28-jarige Albanees is vrijgesproken van een dubbele moord op twee Albanese broers in Rotterdam-IJsselmonde. De slachtoffers werden gedood na een compleet uit de hand gelopen drugsdeal en/of ripdeal.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twintig jaar cel geëist tegen de man. Volgens justitie zou hij degene zijn die in de betreffende woning aan de Bovenstraat de twee broers van 25 en 29 jaar doodschoot.

De rechtbank was het daar niet mee eens en vond dat daarvoor te weinig bewijs was. Bij de dodelijke schietpartij waren meerdere mensen aanwezig. Er werd zeker twintig keer over en weer geschoten, ook door de slachtoffers. Het dna van de man werd op een van de wapens aangetroffen maar daarmee is nog niet bewezen dat hij het die dag heeft gebruikt en dat hij de fatale schoten heeft gelost.

De man die terechtstaat raakte die dag zelf ook gewond. Hij werd enkele straten verder, op de Kasteelweg, aangetroffen. De Albanees kreeg wel vier jaar celstraf opgelegd voor het bezit van vijf kilo cocaïne en twee vuurwapens. Mogelijk andere betrokkenen zijn waarschijnlijk naar Albanië gevlucht.