© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Vrijspraak voor viervoudige poging moord bij schietpartij vanaf scooter in Den Bosch

De rechtbank heeft een man die verdacht wordt van een schietpartij vrijgesproken voor viervoudige poging moord in Den Bosch.

De verdachte stond in augustus 2019 met een bedrijfsbus aan de deur bij een man om geld op te halen voor een bekende van hem. Er ontstond een ruzie over het geld waarbij zou zijn gedreigd. De verdachte gaf toe dat hij mogelijk dreigende teksten riep en dat het kan zijn dat hij had gezegd dat hij terug zou komen op een scooter.

Ongeveer een half uur na het incident kwam er inderdaad een scooter aan in de straat. De scooterbestuurder bedreigde eerst de buurvrouw voor haar woning met een vuurwapen en sloeg vervolgens de ruit van een andere woning in. Daarna reed hij weg. Kort daarop beschoot een scooterrijder een auto met vier inzittenden, onder wie de man met wie de verdachte eerder ruzie had. Eén van de inzittenden werd geraakt en liep een klaplong op.

Volgens de officier van justitie was de verdachte de man op de scooter en dus de schutter. De rechtbank twijfelt aan dit scenario. De verdachte ontkent dat hij na de ruzie met een scooter is teruggegaan en op de auto heeft geschoten. In het dossier zitten ook geen sluitende bewijzen om het scenario van de officier van justitie te ondersteunen. Er is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs dat de 22-jarige man op de rijdende auto met vier inzittenden heeft geschoten. Wel had hij één kogelpatroon in bezit, daarvoor heeft hij een geldboete van 250 euro opgelegd gekregen.