© Pexels / Pixabay

Vrouw 12 jaar lang opgesloten, gemarteld en misbruikt in appartement bij Frans-Duitse grens

Een schokkende zaak van ontvoering, marteling en verkrachting heeft zich onthuld aan de Frans-Duitse grens.

Een 55-jarige Duitse man is gearresteerd op verdenking van het ontvoeren, martelen en verkrachten van zijn eigen vrouw, een 53-jarige vrouw met eveneens de Duitse nationaliteit. De vrouw verklaarde tegenover de Franse politie dat ze sinds 2011 ontvoerd was, gemarteld en opgesloten in een appartement in Forbach.

De gruwelijke zaak kwam aan het licht toen de vrouw erin slaagde om een telefoon te bemachtigen en rond middernacht de politie belde. De vrouw werd naakt, ondervoed en kaalgeschoren aangetroffen, met meerdere botbreuken. Ze is onmiddellijk naar de spoedeisende hulp gebracht.

De slaapkamer waarin de vrouw gevangen werd gehouden, verkeerde volgens de politie in een “verschrikkelijk onhygiënische staat”. De ramen waren voorzien van tralies en in de kamer troffen de agenten zelfs een pijnbank aan.

De verdachte, een voormalig fabrieksarbeider die momenteel werkloos is, was niet eerder bekend bij de Franse politie. Volgens berichten van de Franse zender BFM was er eerder een melding binnengekomen van bezorgde buren. Destijds ontkende het koppel echter dat er iets ongewoons aan de hand was. De zaak werpt een schokkend licht op een jarenlange periode van misbruik en lijden.