Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

“Leider motorclub Hardliners Lysander de R. blijft ondanks schorsing voorlopige hechtenis vastzitten”

Lysander de R., de leider van motorclub Hardliners, blijft gevangen zitten ondanks dat zijn voorlopige hechtenis vorige week is geschorst.

Dit meldt De Telegraaf op maandagmiddag. De schorsing betekent dat hij niet langer vastzit vanwege de nieuwe verdenkingen, maar hij blijft in de cel vanwege een nog uitstaande straf.

Lysander de R., president van Hardliners, werd de vorige maand gearresteerd in zijn cel op verdenking van ernstige strafbare feiten. Echter, vorige week heeft de raadkamer van de rechtbank in Haarlem besloten om zijn voorlopige hechtenis te schorsen.

Hoewel de voorlopige hechtenis is geschorst, blijft De R. in de cel omdat hij nog negen maanden van zijn huidige straf moet uitzitten. Dit werd bekendgemaakt door misdaadjournalist John van den Heuvel op de website van De Telegraaf.

Op 17 juli werd Lysander de R. in de Penitentiaire Inrichting te Heerhugowaard gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. De organisatie in kwestie is de motorclub ‘Hardliners’, die wordt verondersteld betrokken te zijn bij geweldsmisdrijven. De verdachte staat bekend als de oprichter en leider van deze club.