Vrouw (75) gepakt voor beramen ontvoering Duitse gezondheidsminister vanwege coronamaatregelen

De Duitse politie heeft een 75-jarige vrouw gepakt voor het beramen van de ontvoering van gezondheidsminister Karl Lauterbach. Aanleiding zouden de coronamaatregelen zijn.

Het gaat volgens een woordvoerder om ene Elisabeth R., die een leidende rol zou hebben in een extreemrechtse groep. Na onderzoek werd in april duidelijk dat de groep plannen had om Lauterbach te ontvoeren. Reden hiervoor waren de coronamaatregelen van de Duitse regering.

De politie hield toen al een actie waarbij vier personen werden aangehouden. R. is vandaag aangehouden en vastgezet. Ze zou betrokken zijn geweest bij de aanschaf van wapens en explosieven en de plannen van de groep coördineren. De groep noemde zichzelf de ‘Verenigde Patriotten’.

De bejaarde vrouw zit vast en wordt verdacht van onder meer deelname aan een extremistische groep die zich verzet tegen de Duitse democratische instituten. De groep had een aantal plannen waaronder een langdurig landelijke stroomstoring te veroorzaken en in de daaropvolgende chaos de democratie omver te werpen.

Toen de plannen in april aan het licht kwamen, maakte de gezondheidsminister bekend dat hij onder bescherming van de politie stond. Het onderzoek naar de groep en plannen wordt voortgezet.