© Politie

Vrouw aangehouden in onderzoek vermoorde man in woning Zwaag

De politie heeft in verband met de dood van een man in Zwaag die door een misdrijf om het leven is gekomen, een vrouw aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid.

Het 52-jarige slachtoffer werd op Eerste Paasdag levenloos aangetroffen in zijn woning aan het Ridderspoor. Na onderzoek bleek dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie heeft vervolgens een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) op de zaak gezet.

Naast technisch en tactisch onderzoek, zoals buurtonderzoek en het uitlezen van camerabeelden, zijn ook diverse getuigen gehoord. Het onderzoek leverde een verdenking op ten aanzien van een 62-jarige vrouw uit Hoorn op. De verdachte is aangehouden en vastgezet..

Er zijn beperkingen opgelegd, wat inhoudt dat zij alleen contact mag hebben met haar advocaat. Nu het een lopend strafrechtelijk onderzoek betreft en verdachte in beperkingen zit, worden over de inhoud van het onderzoek op dit moment geen nadere mededelingen gedaan, aldus een woordvoerder van de politie.