Vrouw aangehouden voor diefstal en oplichting oudere slachtoffers in Nijmegen en omgeving

Een 26-jarige vrouw is aangehouden voor oplichting en diefstal van ouderen in Nijmegen en omgeving.

Op dinsdag 16 mei heeft de politie in haar woning in Arnhem een 26-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere gevallen van oplichting en diefstal. De verdachte zou zich hebben voorgedaan als zelfstandig zorgverlener en zou met een vals diploma zijn ingehuurd door diverse zorginstellingen. Bij een aantal kwetsbare ouderen werden sieraden, contant geld en pinpassen gestolen, waarna er geld werd opgenomen met de gestolen pinpassen.

In totaal zijn er 13 aangiftes gedaan van diefstal in verschillende plaatsen, waaronder Nijmegen, Mook, Arnhem, Voorthuizen en Wolfheze. De politie vermoedt dat de verdachte bij meerdere zorginstellingen actief was en mogelijk nog meer slachtoffers heeft gemaakt. Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang.

Na de aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Verdere details over het onderzoek en eventuele andere betrokkenen worden op dit moment niet vrijgegeven. De politie roept eventuele getuigen of personen die mogelijk meer informatie hebben op om contact op te nemen.

Het oplichten en bestelen van kwetsbare ouderen is een ernstig vergrijp en veroorzaakt veel leed en onrust. De politie neemt deze zaken dan ook zeer serieus en zet alles in het werk om de verdachte op te sporen en het onderzoek voort te zetten. Daarnaast benadrukt de politie het belang van waakzaamheid en het nemen van preventieve maatregelen om de veiligheid van ouderen te waarborgen.

De politie adviseert om altijd voorzichtig te zijn bij het inhuren van zorgverleners en om de identiteit en achtergrond van de persoon goed te controleren. Daarnaast is het van belang om waardevolle bezittingen zoals sieraden en contant geld veilig op te bergen en persoonlijke pinpassen goed te beheren. Bij vermoedens van misbruik of oplichting wordt geadviseerd om direct contact op te nemen met de politie.

Het onderzoek naar de aangehouden verdachte zal worden voortgezet en de politie roept eventuele slachtoffers en getuigen op om zich te melden. Samen met de betrokken instanties zal er alles aan gedaan worden om de zaak tot een goed einde te brengen en eventuele schade te verhalen.