CIA rekruteert Russische spionnen in opvallende filmische video op Telegram

De Amerikaanse CIA probeert Russische spionnen te rekruteren in een opvallende video op Telegram.

Een opmerkelijke en filmische video in het Russisch, verspreid via de berichtendienst Telegram, heeft tot doel Russische spionnen te rekruteren voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. In de video, die strak geregisseerd is, worden mensen die het leven onder het regime van president Poetin beu zijn, aangespoord contact op te nemen met de CIA via het darkweb.

De video begint met de vraag: “Is dit het leven waar ik van droomde? Is dit het pad waarvoor ik gekozen heb?” Terwijl beelden van een man en een vrouw die beiden lijken te werken voor de overheid getoond worden, wordt duidelijk dat ze gedesillusioneerd zijn door het leven thuis en op hun werk. Ze lijken te twijfelen over een belangrijke beslissing in hun leven. Aan het einde van de video is te zien hoe ze via hun smartphones contact zoeken met de CIA.

De CIA geeft in een korte tekst bij de video aan op zoek te zijn naar informatie van militaire officieren, mensen werkzaam bij inlichtingendiensten, diplomaten, wetenschappers en personen met kennis over de Russische economie en het leiderschap in Rusland. De boodschap luidt: “Neem contact met ons op. Misschien willen de mensen om je heen de waarheid niet horen, maar wij wel.”

Potentiële spionnen worden aangemoedigd om contact op te nemen met de Amerikaanse inlichtingendienst via een portaal op het darkweb, waar ze veilig en anoniem informatie kunnen doorgeven. Er is een handleiding toegevoegd met instructies om dit op een veilige manier te doen. “Je bent niet machteloos, neem op een veilige manier contact met ons op”, luidt de boodschap.

Het opmerkelijke initiatief van de CIA onderstreept de voortdurende spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland op het gebied van inlichtingendiensten en spionage. Hoewel het onduidelijk is hoeveel respons de video zal genereren, laat het zien dat de CIA creatieve en onconventionele methoden inzet om hun netwerk van spionnen uit te breiden en waardevolle informatie te vergaren.