De politie heeft in het onderzoek naar de lugubere moord op Halil Erol in 2010 een vrouw (39) aangehouden als verdachte. Het slachtoffer werd destijds in stukken gesneden en op verschillende plekken gedumpt.

Bij de politie is het onderzoek opnieuw opgepakt nadat er nieuwe informatie binnenkwam. Het onderzoek werd daarop heropend wat uiteindelijk heeft geleid naar de aanhouding van de vrouw. De verdachte is 39 jaar en komt uit Groningen.

De 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk verdween op zaterdag 6 februari 2010. De man had even daarvoor een laptop opgehaald bij zijn ex-vrouw. Rond middernacht die dag verliet Erol de woning met de laptop en sindsdien is hij spoorloos verdwenen. In 2013 werden lichaamsdelen gevonden die van het slachtoffer bleken te zijn. Het lichaam van Erol is in stukken gesneden en gedumpt op verschillende plekken door heel het land.

De volgende ochtend na zijn verdwijning, zondag 7 februari rond 11.00 uur, werd met de mobiele telefoon van Halil contact gezocht met de mobiele telefoon van zijn ex-vrouw. Zijn gsm bevond zich op dat moment in de buurt van Zevenaar bij de grensovergang met Duitsland (Megchelen). Omdat zijn ex-vrouw op dat moment haar telefoon niet hoorde, kwam er geen verbinding tot stand.

Op maandagavond 8 maart 2010 rond 22.45 uur werd de auto van Halil Erol, een zilvergrijze Daewoo Lanos model hatchback, brandend aangetroffen op de Kerklaan in Haren. Dit is op de onverharde parkeerplaats tegenover de Hortus (Botanische tuin) van de Universiteit van Groningen. Opvallend was dat de kentekenplaten (16-HG-TJ) van de auto waren verwijderd. Deze kentekenplaten werden later dat jaar in april en mei nog geregistreerd op de A12, de A44 en de A15 in de buurt van Rotterdam (Vaanplein) en Zoetermeer (Clausplein).

Op dinsdag 22 juni 2010 werden de gedumpte ledematen van Halil Erol gevonden in de Steenwijker Aa in Eesveen, net buiten Steenwijk. Uit onderzoek bleek het hier te gaan om lichaamsdelen van de verdwenen man. Op donderdag 31 januari 2013 vonden twee wandelaars menselijke resten in het natuurgebied De Kiersche Wijde aan de Zandweg in Wanneperveen. Na onderzoek door het NFI bleek dat het hier wederom ging om resten van Halil Erol. Naast de resten werd ook een grotendeels vergaan judopak gevonden van het merk Matsuru.

Het onderzoek naar de gruwelijke moord op Halil Erol uit Steenwijk is nog in volle gang. De opgepakte vrouw zit vast en de politie sluit meer aanhoudingen in de nabije toekomst niet uit. De beloning van 15.000 euro in deze zaak is nog steeds beschikbaar voor de gouden tip(gever).