© US Army via Wikimedia Commons

Vrouw en baby om het leven gekomen bij schietpartij in supermarkt

In de Verenigde Staten zijn een vrouw en baby om het leven gekomen bij een schietpartij.

De schietpartij vond plaats in een Publix-supermarkt in de stad Royal Palm Beach, ongeveer 130 kilometer ten noorden van Miami. De politie ging met spoed ter plaatse voor onderzoek na een melding over een mogelijk geweldsincident. Op de plaats delict bleek het te gaan om een schietpartij. Er waren meerdere slachtoffers.

‘Bij aankomst troffen agenten drie personen met schotwonden aan die inmiddels waren overleden’, aldus de politie op Twitter. ‘Een volwassen man, een volwassen vrouw en een kind. De aanvaller is een van de doden.’ Het onderzoek naar de schietpartij is in volle gang. Het motief ligt mogelijk in de relationele sfeer.

De dodelijke schietpartij is het meest recente incident in een reeks schietpartijen in Florida. Zo kwamen zondagavond drie personen om het leven bij een schietpartij tijdens een examenfeest. Op 1 juni was het ook raak toen drie zwaarbewapende schutters het vuur openden buiten een nachtclub in Miami-Dade. Hierbij kwamen twee personen om het leven en raakten 21 anderen gewond.