© crime-nieuws.nl

‘Zussen Willem Holleeder werden afgeperst door Heineken-ontvoerder Jan Boellaard’

Heineken-ontvoerder Jan Boellaard zou de zussen Holleeder hebben afgeperst.

Dat schrijft John van den Heuvel in zijn column in De Telegraaf. Volgens Van den Heuvel zou Boellaard een deel van de opbrengst van het boek Judas van Astrid Holleeder hebben opgeëist. De afpersing zou reden voor de breuk zijn geweest tussen Astrid Holleeder en uitgever Lebowski.

De uitgeverij gaf het boek Judas in 2016 uit waarin Astrid haar leven naar eigen zeggen beschrijft. Begin 2020 maakte de uitgeverij plotseling bekend te stoppen met het uitbrengen van True Crime boeken. Hiermee kwam ook de samenwerking tussen Astrid Holleeder en Lebowski ten einde.

Volgens de misdaadverslaggever ontstond de breuk omdat de uitgeverij het boek ‘Wij willen gangster worden’ van Jan Boellaard wilde uitbrengen. ‘Dat Boellaard in dezelfde periode de zussen van Willem Holleeder afperste, omdat hij een deel van de opbrengsten van Judas wilde, speelde kennelijk geen rol. Astrid Holleeder stapte later op bij Lebowski en ik deed hetzelfde.’ Aldus Van den Heuvel.

Lebowski heeft het boek van Jan Boellaard uiteindelijk niet uitgegeven. Nu ligt ‘Wij willen gangster worden’ uiteindelijk toch in de winkel. Het boek gaat over zeer gewelddadige overvallen die de Heineken-ontvoerders zouden hebben gepleegd nog voor de geruchtmakende ontvoering van Freddy Heineken.