Vrouw en twee zoons opgepakt in Amstelveen en Amsterdam voor witwassen miljoenen euro’s

De FIOD heeft een vrouw en haar twee zoons aangehouden op verdenking van het witwassen van miljoenen euro’s.

Uit onderzoek van de FIOD zou blijken dat de 47-jarige vrouw uit Amstelveen, haar twee zonen van 25 en 26 jaar uit Amsterdam, en een 49-jarige man uit Oudewater panden zouden hebben aangekocht en de betalingen hebben verricht door buitenlandse ondernemingen, zogenaamde offshore venootschappen. De uiteindelijke belanghebbenden van deze offshore vennootschappen zijn onbekend. Er is beslag gelegd op de woningen, het bedrijfspand, een aanzienlijk bedrag contant geld, verdovende middelen, munitie en drie dure horloges. De vrouw en haar twee zoons zijn in verzekering gesteld.

Uit het AMLC-project kwam volgens een woordvoerder naar voren dat een onderneming op de Seychellen sinds 2014 eigenaar is van een woning in Amstelveen. In deze woning woont de 47-jarige verdachte. De uiteindelijke belanghebbende van de onderneming is onbekend waardoor het niet duidelijk is wie het vastgoed uiteindelijk heeft gefinancierd.

Het bleek tijdens het onderzoek dat op haar naam en van haar twee zonen drie vastgoedobjecten waren ingeschreven. Ook zou de aankoop van het vastgoed van deze drie verdachten zijn betaald door een offshore vennootschap uit Hong Kong. De uiteindelijke belanghebbende van die onderneming is ook onbekend. Het onderzoek naar de eigendom en financiering van de panden wordt door FIOD voortgezet en staat onder leiding van het Functioneel Parket.