Vrouwen veroordeeld tot één dag cel en taakstraf voor schaars gekleed aanranden pizzakoerier in Alkmaar

De rechtbank Noord-Holland heeft twee vrouwen (destijds 24 en 25 jaar) veroordeeld voor het aanranden van een 17-jarige pizzakoerier in Alkmaar.

Beide verdachten hebben één dag gevangenisstraf opgelegd gekregen. De 25-jarige vrouw, die het filmpje maakte, krijgt een daarnaast taakstraf van 60 uur. De 24-jarige vrouw, die de pizzabezorger betastte, krijgt daarnaast een taakstraf van 120 uur en moet een schadevergoeding van 750 euro betalen.

De 17-jarige koerier ging op 2 mei 2020 naar een woning in Alkmaar en kwam na het afleveren van de bestelling overstuur terug bij zijn werkgever. Het alarmnummer werd direct gebeld en de jongen gaf aan zojuist aangerand te zijn in de woning. Er is onderzoek ingesteld en daaruit zou blijken dat één vrouw de jongen heeft betast en dat de ander daarvan beelden heeft gemaakt. Op de in beslag genomen telefoon van de Alkmaarse verdachte wordt het filmpje aangetroffen. Daarop is te zien dat een vrouw het geslachtsdeel van het slachtoffer betast, erin knijpt en er overheen wrijft. Ook is te horen dat één van de vrouwen zegt dat dit de ultieme droom is voor een pizzakoerier.

Het slachtoffer heeft dit duidelijk anders ervaren en aangifte gedaan. De twee 25-jarige vrouwen uit Schagen en Alkmaar zijn aangehouden en verhoord. De twee geven aan dat het voor de gein was. De officier van justitie ging daar niet in mee en eiste drie maanden celstraf voor de aanranding en het maken van expliciete beelden van een minderjarige. De rechtbank is uiteindelijk een stuk milder en heeft een veel lagere straf opgelegd.