Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Vrouw in plas bloed op straat in Amsterdam aangetroffen na melding

De Amsterdamse politie heeft een vrouw op straat in een plas bloed aangetroffen na een melding.

In de nacht van woensdag op donderdag is een vrouw neergestoken in de Warmoesstraat in Amsterdam. Het slachtoffer is met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voortvluchtig.

Rond 03.00 uur werd de politie gealarmeerd door een melder die tumult had gehoord in de Warmoesstraat ter hoogte van de Oudebrugsteeg. De agenten die ter plaatse kwamen, troffen een vrouw liggend op straat aan in een plas bloed. Ze was meerdere keren gestoken.

Een omstander had een broeksriem om het been van de vrouw aangelegd om een bloeding te stelpen. De politie verleende eerste hulp en de vrouw werd daarna met ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht.

De toedracht van het steekincident is onduidelijk. Het is ook niet bekend of het slachtoffer en de verdachte elkaar kennen.

De recherche is op zoek naar getuigen. Wie iets heeft gezien of gehoord in de Warmoesstraat in de nacht van woensdag op donderdag, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Beschrijving verdachte

De verdachte is een man, ongeveer 1.80 meter lang, met een tenger postuur. Hij droeg op het moment van het steekincident een zwarte jas, een zwarte broek en zwarte sneakers.

Vluchtroute

De verdachte is na het steekincident weggelopen richting het Centraal Station.

Aangifte doen

Wie informatie heeft over dit steekincident, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.