In Spanje is een vrouw aangehouden in verband met een dodelijke schietpartij in Schiedam.

Op zaterdag 28 december 2019 vond rond 19.30 uur een dodelijke schietpartij plaats in een woning aan de Boomgaardstraat. De hulpdiensten troffen een zwaargewonde man uit Rijswijk aan die kort daarna overleed. Uit onderzoek bleek dat na de schietpartij drie personen de woning hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat één van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar de verdachten waarschijnlijk door een automobilist zijn opgepikt.

De eerste aanhouding in het onderzoek werd verricht op 14 januari. Dit betrof de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning. Ongeveer een week later, op woensdag 22 januari, werd een tweede verdachte, een 31-jarige man uit Den Haag, aangehouden. Op 12 februari hield de politie nog twee mannen aan, een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam. Deze mannen zijn inmiddels heengezonden, maar nog wel verdachte in het onderzoek.

Het onderzoek werd voortgezet en zaterdagavond is in de Spaanse stad Malaga een 23-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. Ze heeft de Spaanse nationaliteit en zit momenteel vast in afwachting van overlevering naar Nederland. Het onderzoek naar de schietpartij is nog in volle gang.