De politie heeft een vrouw aangehouden die ruim 18.000 euro heeft gestolen van een terminaal zieke bejaarde dame.

De 45-jarige vrouw uit Hellevoetsluis werd begin oktober aangehouden op verdenking van oplichting. De verdachte die werkzaam was bij een zorginstelling heeft in een maand tijd ruim 18.000 euro van het 94-jarige slachtoffer gestolen.

Een oplettende huisvriendin merkte dat de terminale vrouw niet goed werd verzorgd. Zij kreeg bijvoorbeeld regelmatig geen drinken. Toen er ook sieraden verdwenen uit de woning waarschuwde zij de zorginstelling en de politie.

Kort erna is de 45-jarige vrouw op last van de officier van justitie aangehouden. Agenten die naar aanleiding van de melding naar de woning van het slachtoffer gingen hebben direct gezorgd dat zij de juiste hulp en verzorging kreeg.

De verdachte bleek niet in het bezit van een VOG. Ondanks het herhaaldelijk verzoek van de instelling aan haar om toch een VOG te overhandigen, mocht zij wel al aan het werk. Toen duidelijk werd dat hier steeds uitstel op kwam, heeft de instelling haar op non-actief gezet. Desondanks heeft ze besloten om haar slachtoffer te blijven bezoeken. De vrouw zit vast en het onderzoek wordt voortgezet.