Vrouw riskeert gevangenisstraf na stelen miljoen jackpot van nietsvermoedende neef

Een Amerikaanse vrouw is opgepakt voor het stelen van een jackpot van een miljoen van haar neef.

Het opmerkelijke voorval speelde zich af in november 2020. De neef van de 34-jarige vrouw uit Texas had een miljoen dollar gewonnen en koos ervoor om zijn prijs in één keer uit te laten betalen. Hierdoor bleef er volgens de regelgeving een bedrag van ruim 500.000 dollar (460.000 euro) over.

Omdat de man anoniem wilde blijven vroeg hij zijn nicht Iris Amador Argueta om zijn prijs te innen. Hiervoor zou ze een bedrag van 50.000 dollar krijgen. Daar ging de vrouw mee akkoord maar kwam de afspraak niet na. Toen het bedrag eenmaal op haar rekening stond vertelde ze haar neef dat er slechts 20.000 dollar over was netto. Ze maakte hem wijs dat de rest naar belastingen en dergelijke was gegaan. 

Toen de man later een nieuwsbericht las over het uitgekeerde bedrag, kwam hij tot de conclusie te zijn opgelicht. In het persbericht stond namelijk dat hij een bedrag van totaal 537.440 dollar had gewonnen. Het slachtoffer confronteerde zijn nicht en heeft een zaak aangespannen. De vrouw riskeert een gevangenisstraf van 4 jaar. De rechter doet binnenkort uitspraak.