UPDATE: Vrouw (24) opgepakt voor zonder reden mishandelen 10-jarige jongetje

In Haarlem is een 10-jarige jongen door een vrouw van zijn fiets getrapt en vervolgens mishandeld.

Het jonge slachtoffer fietste met een vriendje donderdagmiddag rond 17.30 uur over de Acaciastraat toen vanuit het niets een vrouw tussen hen in kwam fietsen. De vrouw gaf de jongen ineens een trap waardoor hij op de grond viel. Hierna schopte de vrouw meerdere keren tegen het hoofd van het slachtoffer en fietste daarna weg in onbekende richting.

Het vriendje was zo geschrokken, dat hij zich tijdens de mishandeling in de bosjes verstopte, meldt de politie. Nadat de vrouw was weggefietst, hielp de geschrokken jongen zijn vriendje en fietste het tweetal naar huis. Hier werd de politie gealarmeerd. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen.

De jongetjes verklaarden dat het gaat om een vrouw van rond de 30 jaar oud, zij heeft blond haar en reed op een donkergekleurde fiets met een groen kratje voorop. De politie onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar getuigen die meer weten omtrent de laffe mishandeling.

UPDATE: De politie heeft vrijdagavond een 24-jarige vrouw uit Haarlem aangehouden op verdenking van het plegen van de mishandeling op donderdagmiddag op de Acaciastraat. De verdachte werd in haar woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.