Vrouw uit Den Haag verdacht van bestellen rond de 100.000 euro op kosten van de baas

Justitie heeft een gevangenisstraf geëist tegen een vrouw uit Den Haag die verdacht wordt van het bestellen van rond de 100.000 euro aan spullen op kosten van de baas.

Volgens de officier van justitie bestelde de directiesecretaresse bij een postbedrijf zonder toestemming voor duizenden euro’s aan goederen voor eigen gebruik. Ook huurde de 38-jarige Haagse zonder toestemming auto’s voor privégebruik. Daarbij maakte zij gebruik van haar zakelijke contactgegevens en de zakelijke rekeningen van haar werkgever. Na enige tijd hebben deurwaarders zich gemeld bij haar werkgever die daarop aangifte deed.

Na haar ontslag ging de verdachte aan de slag als secretaresse bij een farmaceutisch bedrijf. Nadat zij ook hier haar ontslag kreeg aangezegd, deed zij opnieuw en ‘uit wraak’ veel privéaankopen op rekening van haar werkgever. Nog altijd had de vrouw haar les niet geleerd, want kort daarna herhaalde zij de truc bij de gemeente Rotterdam.

De verdachte verklaarde in eerste instantie door ‘hebzucht’ gedreven te zijn geweest en ‘een kick’ te krijgen van haar handelen. Maar tijdens de zitting stelde de verdachte dat de oorzaak van haar handelen grotendeels lag in een ongelukkig leven. Tegen de vrouw is nu twaalf maanden cel geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.