Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Vrouw uit Utrecht verdacht van buitmaken 418.000 euro bij datingfraude oudere mannen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf geëist tegen een vrouw uit Utrecht die met datingfraude ruim 418.000 euro wist buit te maken van oudere mannen.

De 32-jarige vrouw benaderde de mannen, vaak wat ouder en gescheiden, via een datingsite. Als het contact was gelegd nodigde ze hen uit bij haar schoonmoeder thuis. Daar loog ze dat ze in financiële nood zat, noodgedwongen bij een vriendin moest wonen (gespeeld door de schoonmoeder) en in de gevangenis kon komen. De verhalen werden soms kracht bijgezet door nep-telefoontjes van een schuldhulpverlener, aldus het OM.

De oudere, eenzame mannen werden door het zielige verhaaltje overgehaald om grote bedragen over te boeken. Het geld werd vervolgens gepind en de slachtoffers zagen zowel de vrouw als hun geld nooit meer terug. De verdachten hebben willens en wetens misbruik gemaakt van datingsites, maar ook van de leeftijd en eenzaamheid van hun slachtoffers. Ze werden doelbewust uitgekozen, meldde de officier van justitie tijdens de rechtszaak.

De officier rekende het de 32-jarige vrouw extra aan dat zij al eerder voor fraude was veroordeeld. ‘Zij was een gewaarschuwd mens’, zei hij op zitting, ‘en van die waarschuwing heeft zij zich niets aangetrokken.’ Bij de 60-jarige vrouw weegt strafverzwarend mee dat in haar huis een vuurwapen werd aangetroffen.

Het OM heeft tegen de 32-jarige vrouw 30 maanden gevangenisstraf geëist en tegen de 60-jarige vrouw 25 maanden waarvan 12 voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.