Vrouw uit Zoetermeer die Gucci, Chanel en Louis Vuitton aanbood tegen zachte prijzen leverde nooit

Een vrouw uit Zoetermeer stond voor de rechter voor oplichting met dure schoenen, kleding, tassen en sieraden van luxe merken als Gucci, Chanel en Louis Vuitton voor zachte prijzen.

Te mooi om waar te zijn, en dat bleek later ook want de vrouw kreeg wel betaald maar leverde geen spullen. In de Haagse regio maakte zij volgens het OM een twintigtal slachtoffers. Vandaag eiste de officier van justitie een taakstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Tussen 2017 en 2020 bood de vrouw op internet en social media dure merkartikelen aan voor gunstige prijzen. Dat trok de aandacht van koopjesjagers uit onder meer Den Haag, Zoetermeer en Voorburg. De deal werd gesloten, het geld overgemaakt maar de beloofde goederen werden niet geleverd. Of er arriveerden andere, goedkopere artikelen, aldus een woordvoerder.

Toen de vrouw door haar klanten werd aangesproken volgden er telkens smoesjes. Het gaat uiteindelijk duizenden euro’s schade. Na aangiftes van een aantal gedupeerden stelde de politie een onderzoek in en kwam uit bij de verdachte. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.