De tbs'ers stappen in de gereedstaande Volkswagen. © Politie

Politie geeft namen en foto vrij van ontsnapte tbs’ers Pompekliniek Nijmegen

De politie heeft de identiteit vrijgegeven van de twee ontsnapte tbs’ers die via een gat wisten weg te komen uit de Pompekliniek in Nijmegen.

De politie laat weten dringend op zoek te zijn naar de 24-jarige Luciano Dijkman en de 27-jarige Sherwin Benshomin Windster. Op dinsdagavond wisten de twee rond 20.30 uur uit de Pompekliniek in Nijmegen te ontsnappen. Onbekenden hebben met apparatuur een gat gemaakt in de omheining van de forensisch-psychiatrische kliniek. Daarna zijn ze gevlucht in een witte Volkswagen Golf met zonnedak. Meteen werd onder andere de politiehelikopter ingezet om de mannen op te sporen, maar tot nu toe is hun verblijfplaats onbekend. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig met het onderzoek.

Luciano Dijkman is in 2021 onherroepelijk veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en TBS dwang voor een gewapende overval. Sherwin Benshomin Windster is in 2019 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en TBS voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden. Beide mannen hebben een normaal postuur. Windster is 1.74 meter, heeft 2 gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. Dijkman is 1.83 meter lang en droeg dinsdagavond een donkerblauw trainingspak.  

De ontsnapte tbs’ers. © Politie
De tbs’ers stappen in de gereedstaande Volkswagen. © Politie