© US Army via Wikimedia Commons

Vrouw vanuit Spanje overgeleverd aan Nederland voor dodelijke schietpartij

Een vrouw die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Schiedam, is vanuit Spanje overgeleverd aan Nederland.

Eind februari hield de politie in Malaga (Spanje) de 23-jarige vrouw met de Spaanse nationaliteit aan op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in een woning aan de Boomgaardstraat. Eerder hield de politie ook al vier mannen aan in dit onderzoek.

Op zaterdag 28 december 2019 vond rond 19.30 uur een dodelijke schietpartij plaats in een woning aan de Boomgaardstraat. De hulpdiensten troffen een zwaargewonde man uit Rijswijk aan die kort daarna overleed. Uit onderzoek bleek dat na de schietpartij drie personen de woning hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat één van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar de verdachten waarschijnlijk door een automobilist zijn opgepikt.

De eerste aanhouding in het onderzoek werd verricht op 14 januari. Dit betrof de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning. Ongeveer een week later, op woensdag 22 januari, werd een tweede verdachte, een 31-jarige man uit Den Haag, aangehouden. Op 12 februari hield de politie nog twee mannen aan, een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam. Deze mannen zijn inmiddels heengezonden, maar nog wel verdachte in het onderzoek.

Onder andere twintig rechercheurs hebben de zaak in onderzoek. De politie riep in de uitzending van Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in. In de tv-uitzending werden er onder meer bewakingsbeelden getoond waarop het verdachte drietal is te zien. Deze beelden zijn afkomstig van bewakingscamera’s die langs de vluchtroute hangen. De vrouw zit vast en het onderzoek wordt voortgezet in deze zaak.