De verdachte Linda Castelli (31). © Nassau County Police Department

Vrouw verdacht van verkoop miljoenen aan namaak designerkleding vanuit boetiek

Een vrouw is aangehouden voor grootschalige handel in namaak designerkleding vanuit een boetiek in New York.

De 31-jarige Linda Castelli heeft een boetiek in Long Island en verkocht daar dure merkkleding. Althans dat dachten haar klanten maar de kleding blijkt nu nep te zijn. Volgens de politie gaat het om miljoenen aan designerkleding die de vrouw zou hebben verkocht.

Castelli kwam in beeld bij de recherche en enige tijd terug werd haar winkeltje doorzocht. Hierbij troffen agenten duizenden namaaklabels van verschillende dure merken aan. Het ging om onder meer Gucci, Chanel, Prada, Dior en Louis Vuitton. Het ging om rond de 40 miljoen dollar aan namaak designerkleding, heeft de politie geschat.

‘Een eenvoudig sweatshirt van 10 dollar, je zet het merk Chanel erop, het wordt verkocht voor 5300 dollar. Een sweatshirt van 10 dollar met een vervalste sticker – 5300 dollar.’ Aldus de politiechef in een persconferentie rond de zaak.

De verdachte gaf zichzelf afgelopen vrijdag op verzoek van de politie aan. Castelli is verhoord en op vrije voeten gesteld in afwachting van haar rechtszaak. Mocht ze schuldig bevonden worden dan riskeert ze een langdurige gevangenisstraf en zeer hoge boetes/ontnemingsvorderingen.

De verdachte Linda Castelli (31). © Nassau County Police Department