Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vrouw veroordeeld tot twaalf jaar cel voor doden man met hamer in Gelderse Doornenburg

De rechtbank heeft een vrouw veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op haar partner. Het slachtoffer werd om het leven gebracht met een hamer.

De 58-jarige man werd in januari vorig jaar dood aangetroffen in een appartement in Doornenburg. De politie stelde een onderzoek in en kreeg al snel een verdachte in beeld. De vriendin van de man werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar partner.

De 59-jarige vrouw bekende al snel haar partner te hebben omgebracht met een hamer. Volgens de verdachte leefde ze al ruim anderhalf jaar in angst voor haar vriend. Op de avond van de moord belden de buren de politie met de melding dat de twee ruzie hadden. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en met de vrouw gesproken die aangaf te willen verhuizen maar die avond toch bij haar partner wilde blijven.

Toen de man sliep bedacht de verdachte zich dat hij haar waarschijnlijk nooit zou laten gaan, aldus een woordvoerder van de rechtbank. Daarop pakte ze een hamer en sloeg haar partner meerdere keren op zijn hoofd. De rechtbank heeft de vrouw nu veroordeeld tot 12 jaar cel. Het OM had 14 jaar geëist.