Foto ter illustratie.

Vrouwen onschuldig vastgezet in Duitse cel na verwisselen labels koffers met cocaïne

In Duitsland hebben twee onschuldige vrouwen een tijdje vastgezeten voor cocaïne nadat hun kofferlabels verwisseld waren.

De Braziliaanse politie heeft op de luchthaven van São Paulo drie bagagemedewerkers opgepakt voor betrokkenheid bij drugssmokkel. De medewerkers zouden kofferlabels hebben verwisseld, waardoor twee onschuldige Braziliaanse vrouwen op de luchthaven van Frankfurt werden opgepakt op verdenking van drugssmokkel. In een koffer die niet van hen was, bleek namelijk 40 kilo cocaïne te zitten.

De vrouwen hebben 38 dagen vastgezeten en hebben altijd volgehouden dat ze onschuldig waren. Na onderzoek van de beveiligingsbeelden kwam aan het licht dat de bagagemedewerkers verantwoordelijk waren voor het verwisselen van de kofferlabels. De vrouwen zijn inmiddels vrijgelaten en de bagagemedewerkers zullen worden vervolgd voor hun betrokkenheid bij drugssmokkel. Deze zaak benadrukt nogmaals het belang van goede beveiliging op luchthavens en het voorkomen van corruptie onder medewerkers.