Sour Diesel Haze topjes © crime-nieuws.nl

Vuilniszakken vol wiettoppen in beslag door sterke wietlucht én groene vingers

De politie heeft in een bedrijfspand op het industrieterrein de Veken in Opmeer een wietkwekerij aangetroffen en een grote hoeveelheid drogende toppen. De vondst werd gedaan na een sterke wietlucht en een bestuurder met groene aanslag op de vingers.

Agenten observeerden maandagavond hoe drie vrouwen uit het pand kwamen en in een auto stapten en wegreden. Een politieauto volgde het drietal. Volgens de agenten was de wietlucht zo sterk dat ze deze in de politieauto konden ruiken. Op de Koninginneweg in Opmeer kreeg het voertuig een stopteken en werden de inzittenden gecontroleerd en aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 22 en 46 jaar uit Heerhugowaard en een 50-jarige vrouw uit Alkmaar.

Terwijl dit aan de gang was hield een andere agent de bestuurder van een witte bestelbus tegen die uit de richting van het pand kwam gereden. Ook hier werd een sterke wietlucht geconstateerd in en om het voertuig. Daarnaast bleek de bestuurder een groene aanslag op zijn vingers te hebben. De 36-jarige man uit Hoogwoud werd daarop aangehouden.

Bij onderzoek in het pand aan de Vekerweg waar de vrouwen en man uitkwamen, bleek een wietkwekerij aanwezig te zijn. De toppen waren net geknipt en lagen netjes te drogen. De politie verzamelde zo’n zes vuilniszakken met natte toppen. De drugs en auto’s van de verdachten zijn in beslag genomen.