De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

20 jaar cel geëist voor Mocro Maffia liquidatie in IJsselstein

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 20 jaar cel geëist tegen de twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij een liquidatie op 17 april 2016 in IJsselstein.

De twee verdachten, Bowy T. en Abdelghani El H., beriepen zich beide op hun zwijgrecht. T. wilde in eerste instantie niet komen maar werd opgehaald en overgebracht naar de rechtbank. Daardoor begon de rechtszaak iets later dan gepland. Beide mannen waren ten tijde van de liquidatie op proefverlof. H. verklaarde dat hij die dag op bezoek was bij een vriend in de buurt. De naam van die vriend wilde hij niet noemen. T. zei niets en beriep zich op zijn zwijgrecht.

Samir Erraghib werd in april 2016 op een parkeerplaats bij zijn woning, een flat aan de Lanceerbaan in IJsselstein, geliquideerd. Op het moment van schieten wilde hij net zijn dochtertje naar Arabische les brengen. De schutters openden het vuur en liquideerden het slachtoffer. Toen de twee mannen wilden wegrijden weigerde hun vluchtauto, een BMW, te starten.

De eerste verdachte, Abdelghani el H., werd al vrij snel opgepakt in de omgeving. Agenten troffen hem verstopt aan in een tuinhuisje in de buurt. Een paar dagen later werd de tweede verdachte, Bowy T., aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er veel bewijs tegen de twee mannen. Er is onder meer dna aangetroffen van de twee op een tas met vuurwapens en munitie. Verder werd bij El H. in het tuinhuisje een tas gevonden met daarin een regenpak, handschoenen, een bivakmuts, blackberry’s en kapotte simkaarten. Op de spullen werd het dna van El H. aangetroffen.