Vuurwapen, cash en verdachten gepakt bij invallen in onderzoek witwassen crimineel vermogen

De politie heeft in een onderzoek naar het witwassen van crimineel vermogen invallen verricht en verdachten gepakt.

In een lopend onderzoek naar witwassen heeft de politie begin augustus vier personen gearresteerd en huiszoekingen uitgevoerd in woningen in Den Haag en Zoetermeer. De verdachten worden allen verdacht van betrokkenheid bij witwaspraktijken.

De aanleiding voor dit onderzoek kwam voort uit informatie verkregen tijdens een ander witwasonderzoek. Uit die informatie kwamen de vier verdachten naar voren. De aangehouden personen zijn een 30-jarige vrouw en een 44-jarige man uit Zoetermeer, evenals een 45-jarige vrouw en een 51-jarige man uit Den Haag.

Tijdens de doorzoekingen zijn enkele duizenden euro’s aan contant geld en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Bovendien zijn de woningen en bankrekeningen van de verdachten onder beslag geplaatst. Een van de vier verdachten is voorgeleid aan de rechter-commissaris vanwege de vondst van het vuurwapen. Deze persoon blijft momenteel in hechtenis en zal op een later tijdstip voor de rechter moeten verschijnen. De overige drie verdachten zijn na verhoor vrijgelaten, maar blijven wel onder verdenking staan.