© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Vuurwapen en 20K cash gepakt in auto bij aanhouding verdachte schietpartij Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft een verdachte aangehouden voor de beschieting van een woning. Bij de aanhouding werd 20K cash en een geladen vuurwapen aangetroffen.

Op donderdag 9 mei werd een woning in de Plantagestraat in de wijk Kralingen rond half één s’ nachts beschoten. Een man ligt televisie te kijken wanneer er opeens harde knallen klinken en hij lichtflitsen door zijn gordijnen ziet. Het slachtoffer rent doodsbang het huis uit en buren bellen de politie.

Agenten komen met spoed ter plaatse en troffen meerdere hulzen op straat en meerdere kogelinslagen in de woning. Na onderzoek is nog steeds niet duidelijk waarom het huis onder vuur is genomen en of hier mogelijk sprake was van een vergissing. Het onderzoek leidt wel naar een mogelijke verdachte.

De man, 27 jaar uit Rotterdam, wordt op zondag 26 mei door agenten gesignaleerd op de Jacob Catsstraat. De verdachte is aangehouden en vastgezet. In de auto lag een geladen vuurwapen en ruim 20.000 euro aan contanten. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de achtergronden rond de schietpartij.