ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Opnieuw geheime informatie gelekt inzake kroongetuige en Mocro Maffia liquidaties

In het Marengo onderzoek rondom een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe is opnieuw geheime informatie gelekt.

Het AD heeft de overeenkomst met kroongetuige Nabil B. ingezien en daarin staat dat justitie een gevangenisstraf van 12 jaar zal gaan eisen. B. heeft verklaringen afgelegd over meerdere liquidaties en wordt zelf ook vervolgd voor betrokkenheid bij twee liquidaties en voorbereidingen van liquidaties.

Als B. niet had meegewerkt met justitie dan zou er een straf van tussen de 22 en 26 jaar cel zijn geëist. In ruil voor de verklaringen over de liquidaties en vermeende opdrachtgevers, de gezochte Ridouan T. en Saïd R., gaat het OM twaalf jaar gevangenisstraf eisen.

Eerder werd al informatie rondom deze zaak gelekt en kwam naar buiten dat B. over meerdere moorden verklaringen heeft afgelegd. Volgens de kroongetuige zou Ridouan T. hier verantwoordelijk voor zijn. Een aantal advocaten heeft nadat het moordlijstje in de media verscheen aangifte gedaan tegen politie en OM op verdenking van het lekken van geheime informatie.