Vuurwapen en auto in beslag genomen tijdens verkeerscontrole in Tilburg

De politie heeft vrijdagavond tijdens een verkeerscontrole in Tilburg een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De bestuurder liep tegen de lamp omdat hij onverzekerd rondreed.

Agenten zagen het voertuig rond 21.50 uur rijden over de Baden Powellaan. Toen het kenteken werd ingevoerd in het systeem werd duidelijk dat de auto niet verzekerd was. Hierop kreeg de bestuurder een stopteken.

Tijdens de controle zag een agent in de auto een vuurwapen liggen. Hierop trokken de agenten hun vuurwapen en werd er een zogenoemde ‘uitpraatprocedure’ gestart. Beiden verdachten, een 28-jarige man uit Tilburg en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblifplaats, werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwapen en de auto zijn in beslag genomen.

De 39-jarige bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij krijgt, naast het onderzoek na de vondst van het wapen, een proces-verbaal voor zowel het onverzekerd rijden als het rijden zonder rijbewijs.