© crime-nieuws.nl

Vuurwapen en buit snel na gewapende overval Amsterdam in beslag

De politie heeft na een overval in Amsterdam buit en een vuurwapen in beslag genomen.

Op zondagmiddag 30 april heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een tabakszaak aan de Sperwerlaan in Amsterdam. Een medewerker en meerdere klanten waren aanwezig toen een gewapende man de winkel binnenliep en hen bedreigde. De verdachte zou daarbij ook hebben geschoten, maar gelukkig is niemand gewond geraakt. De overvaller wist de medewerker onder dreiging van een vuurwapen te dwingen om buit af te staan, waarna hij op de vlucht sloeg in de richting van Ketelmakerij.

De politie was snel ter plaatse en heeft meerdere specialistische eenheden ingezet, waaronder forensische opsporing, speurhondengeleiders en de recherche. Korte tijd later hebben zij een 37-jarige verdachte kunnen aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. In de omgeving van de plaats delict heeft de politie een vuurwapen en de gestolen buit aangetroffen, welke in beslag zijn genomen voor onderzoek.

Het is schokkend dat er op klaarlichte dag een gewapende overval heeft plaatsgevonden op een drukbezochte locatie in Amsterdam. Gelukkig is niemand gewond geraakt en heeft de politie snel kunnen handelen om de verdachte aan te houden en bewijsmateriaal veilig te stellen. Het onderzoek naar de gewapende overval is nog gaande en de politie roept eventuele getuigen op zich te melden.